مزیت لیوان کاغذی نسبت به لیوان پلاستیکی
لیوانهای کاغذی پس از مصرف و ورود آن به محیطزیست چون از جنس طبیعی است بهراحتی توسط میکروارگانیسمهای خاک تجزیه میشود و مواد آن به چرخه خاک بازمیگردد. در کشور ما به دلیل مصرفی شدن مردم و تولید زیاد ظروف پیپی و پلیمری که همگی تجزیهناپذیر هستند، دولت و بهخصوص شهرداریها را برای معدوم کردن این مواد دچار مشکلات عدیده و هزینههای هنگفتی کرده است. تولید ظروف کاغذی به دلیل کاهش بار مالی و تجزیهپذیر بودن آن مورد حمایت دولت است و به این دلیل سرمایهگذاری در این بخش سودآوری مناسبی به دنبال خواهد داشت و توجیه مناسبی جهت ارائه به «وزارت صنایع و دریافت مجوزهای لازم» برای دریافت وام را داراست.
فضای مورد نیاز دستگاههای تولید لیوان کاغذی
ابعاد هر دستگاه تولید لیوان کاغذی حدود ۲٫۵ × ۱٫۲ است که بابت هر دستگاه حدود ۵۰ تا ۶۰ متر فضا مورد نیاز است. این معیار با در نظر گرفتن فضا برای دستگاه تولید لیوان کاغذی، مواد اولیه لیوان کاغذی و انبار محصولات است و البته بسته به تعداد دستگاه و مقدار مواد اولیه خریداری شده قطعا قابل گسترش است.
قیمت دستگاههای مورد نیاز
اگرچه دستگاههای تولید ظروف یکبارمصرف در ایران نیز ساخته میشود اما اغلب آنها ساخت کره و چیناند و بهصورت استوک نیز در بازار موجود است و قیمتهایی متفاوت دارند. نگاهی به بازار ماشینآلات به ما میگوید قیمتها از ۳۰ میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان در نوسان است. بیش از ۹۰ درصد کارخانجات ایران به دلیل ماشینآلات «نیمه فرمینگ» قابلیت تولید ظروف فقط از مواد پلیاستایرن را دارند اما تعداد انگشتشماری از تولیدکنندهها اقدام به خرید ماشینآلات مدل جدید و تولید ظروف یکبارمصرف با سیستم ترموفرمینگ کردهاند که این سیستم دارای توجیه اقتصادی بالاتری نسبت به سیستم قبلی (نیمهفرمینگ) است.
مواد اولیه تولید ظروف کاغذی
مواد اولیه این صنعت از کشورهای چین، کره، هندوستان و چند کشور دیگر توسط بازرگانان ایرانی وارد کشور میشود و پس از چاپ و برش براساس نیاز و سفارش مشتری (تولیدکننده) تحویل خواهد شد. با توجه به ضرورت تولید مواد اولیه در کشور اخیرا نیز زمینهای فراهم شد تا مواد اولیه در کشور تولید شود و در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد. با این تفصیل خریداران دستگاههای تولید ظروف کاغذی و بهخصوص لیوان کاغذی دغدغهای بابت مواد اولیه نخواهند داشت.
سود حاصل از تولید لیوان کاغذی
سودآوری در تولید لیوان کاغذی، بستگی به تولیدکننده و تلاش او دارد. هر دستگاه بهطور میانگین در روز ۲۵ هزار عدد لیوان تولید میکند که سود آن براساس هزینههای کارگر، برق صنعتی یا غیرصنعتی، آب و. . . متغیر است. چنانچه تولیدکننده مالک فضای مورد نیاز باشد و خود اقدام به تولید کند، نیازی به کارگر ندارد و در نتیجه سود بیشتری عاید خواهد شد. سود حاصل از هر عدد لیوان از شش تومان تا ۹ تومان است که نسبت مستقیم با توضیحات پیشین در این باره دارد. البته سودآوری دیگری نیز میتوان انجام داد. در این خصوص با بازاریابی و بستن قرارداد برای چاپ طرح و نقش و نام شرکتها، موسسات و ارگانها و… روی محصولات، میتوان به درآمد بیشتر رسید.